Gebruik

Ondanks het feit dat de lepel van een speciale kunststof is gemaakt, is het van groot belang de lepel regelmatig te controleren op diepe krassen of vervormingen. Vooral als er sprake is van een sterke bijtreflex is het zaak hier goed op te letten! Feitelijk wordt een eventuele gebitsbeschadiging voorkomen doordat de kracht van de beet in de lepel wordt opgenomen.  Als eerder genoemde beschadigingen zichtbaar worden, wordt dringend aangeraden de lepel te vervangen! In verband met instructies voor gebruik verzoeken wij u deze informatie onder de aandacht van de gebruiker te houden.

Productspecificaties:

De lepel kan worden omschreven als ‘onbreekbaar’. In deze situatie betekent dit dat de lepel wel kan beschadigen maar niet kan versplinteren.
De grenswaarde zacht/hard van het gebruikte materiaal is een zorgvuldige afweging om gebitsbeschadiging te voorkomen.
De lepel kan in de afwasmachine worden gereinigd.

Het materiaal neemt geen kleur, geur of smaak aan en voldoet aan de FDA-norm.
De lepel lijkt qua kleur op een metalen lepel. Dit om de gebruiker niet in een uitzonderingspositie te brengen en omdat het contrast met voedsel hierbij goed is.
De steel van de lepel is zodanig uitgevoerd dat indien nodig een aangepast handvat makkelijk aan te brengen is. Daarnaast ligt de rechte platte steel prettig in de hand bij het geven van eten.

De lepelkom heeft de afmeting van een eetlepel. Deze kan door slijpen, schuren en polijsten naar wens aangepast worden.

De steel van de lepel kan door middel van hete lucht éénmalig naar links of rechts worden gezet volgens onderstaande beschrijving.